Het uitgelaten bestuur van NOOVA, bestaande uit Claudia Rietveld, Sonja de Boer, Nadine Duurkoop en Simone Bos, is een kleine drie maanden bezig en bruist van de ideeën. “Dat is de belangrijkste reden dat een bestuur binnen NOOVA maar drie jaar aanblijft”, zegt Nadine die in het dagelijks leven werkzaam is als makelaar en taxateur. “Voorgaande besturen hebben de vereniging goed opgezet, waardoor er een stevige basis is. Om niet in het verleden te blijven hangen is het goed dat er steeds een nieuw bestuur met frisse ideeën komt. We hopen ook dat aanwas van nieuwe leden kan zorgen voor nog meer diversiteit.”

Ondernemen kan soms eenzaam zijn. Letterlijk wanneer de onderneming maar bestaat uit één eigenaar. Of wanneer je een ondernemende functie bekleedt, maar te maken krijgt met zaken waarmee collega’s je niet kunnen helpen. Dan is een achterban van bijna vijftig vrouwen een groot klankbord. Vrouwen die oprecht geïnteresseerd zijn en vanwege de diversiteit een breed aanbod aan vaardigheden in huis hebben. Vaardigheden die je kunnen helpen in het ondernemerschap maar ook met persoonlijke ontwikkeling.

Ondernemende vrouwen bij elkaar

Simone: “Leden van NOOVA kunnen vanuit hun vakgebied andere leden helpen of inspireren. Ik ben zelf coach. Wij vrouwen hebben de neiging ons al snel te bescheiden op te stellen, daar moeten we vanaf. Ik vind dit een belangrijk onderdeel dat wij als bestuur met NOOVA uit gaan dragen.” “NOOVA is zestien jaar geleden opgezet als een aftakking van VNO-NCW. Er zijn nog vrouwen lid vanaf die begin periode, maar er is intussen ook veel veranderd”, zegt Claudia, eigenaar van een marketingbedrijf. “Wij willen met dit bestuur het vrouwelijke ondernemerschap naar een hoger niveau tillen. Door naar elkaar te luisteren en elkaar te helpen krijgen we dat ook voor elkaar.”

“Ik had het van de week nog”, zegt Sonja die met haar eigen bedrijf onder andere administratie- en projectondersteuning geeft, ”iemand zei iets tegen mij en ik dacht meteen: Yes! Dit antwoord zocht ik. Soms is één woord al genoeg om weer verder te komen.”

Evenementen om te netwerken

Iedere maand is er een evenement met een thema gekozen door het bestuur. Leden kunnen zich inschrijven om het evenement te organiseren. Dit is een manier om elkaar goed te leren kennen en profijt te krijgen van elkaars kennis. Na een woord van welkom volgen er “ De Stip”. De Stip is een moment waarin een lid een pitch doet. Soms is dat op zakelijk vlak maar soms ook op het privé vlak. Het eerstvolgende evenement voor introducees is op 15 mei. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de site van NOOVA, zonder verdere verplichtingen. Simone: “Je hoeft jezelf niet te presenteren en je kunt vooral komen als jezelf. Dat maakt de omgang met elkaar juist zo fijn.” Nadine: “Op een laagdrempelige manier met elkaar in gesprek gaan en sparren over onderwerpen die je bezig houden. Ook al vind ik laagdrempelig nog zo een jeukwoord.”