Enige jaren geleden heb ik het roer omgegooid en heb ik een bewuste keuze gemaakt om als uitvaartverzorger te willen werken. Ik heb hiervoor een opleiding gevolgd en ben daarna in dienst gekomen van een grote uitvaartorganisatie. In de periode dat ik daar werkte had ik steeds meer het gevoel dat ik het anders wilde. Meer tijd voor de nabestaanden, meer persoonlijke aandacht in plaats van (te) veel uitvaarten tegelijk waardoor het naar mijn idee te onpersoonlijk werd.

Maar voor mezelf beginnen durfde ik als alleenstaande moeder, met de daarbij horende verantwoordelijkheden, niet. Tot ik in contact kwam met Monique Kupras van Infinity Uitvaartzorg uit Zoetermeer. Zij heeft mij gestimuleerd om als freelance uitvaartverzorger aan de slag te gaan. Met haar achter me, heb ik in september 2015 de stap durven zetten en ben ik als freelance uitvaartverzorger gestart. En ik kan trots terugkijken op mijn eerste jaar. Ik werk met name voor kleine uitvaartondernemers die ook weleens op vakantie willen, of die mij inzetten als ze het te druk hebben.Een goed afscheid is heel belangrijk voor een goede verwerking van een verlies. Ik doe al mijn uitvaarten vanuit mijn hart. Samen met de nabestaanden zorg ik ervoor dat zij afscheid kunnen nemen van hun dierbare op een warme en persoonlijke manier die bij hen past. Doordat ik zelf bepaal hoeveel werk ik aanneem, heb ik altijd ruim de tijd voor de nabestaanden, zodat er veel ruimte is voor eigen ideeën en invulling van het afscheid.

Eigenlijk voelt mijn werk niet als werken. Iedere keer vind ik het weer bijzonder dat ik deelgenoot mag zijn op zo’n intens en intiem moment binnen een familie. En dat ik dan iets voor ze kan betekenen, geeft mij enorm veel energie en voldoening.

Krijg jij nou te maken met een (aanstaand) overlijden of heb je vragen over overlijden of uitvaarten? Neem dan gerust contact met me op. Als ik jou ergens mee kan helpen op dat gebied, doe ik het graag en geheel vrijblijvend.

Pijnacker

06-47007046