Foto’s van de avond zijn hier te bekijken.

“Onze ambitie is om mensen gelukkig en energiek te maken met onze bloemen”

NOOVA mag binnenkijken bij LG Flowers in Pijnacker

Op maandag 19 november waren wij met ca. 40 NOOVA-dames op bezoek bij LG Flowers in Pijnacker.  Het bedrijf is inmiddels in handen van de 3e generatie Lansbergen en wordt bestuurd door Joyce en Mike Lansbergen.

Het thema van de avond was “verander” management en nieuwe concepten.

Joyce Lansbergen nam ons mee naar de inspiratieruimte waar de nieuwe bloemen en verpakkingsconcepten uitgestald staan. Zij vertelde in haar bedrijfspresentatie een stukje geschiedenis over hoe Piet en Toos Lansbergen destijds in 1975 begonnen zijn in de gerbera’s en hoe het bedrijf onder de hoede van de broers Aad, Hein en Kees Lansbergen doorgroeide in de jaren naar een groot tuinbouwbedrijf wat internationaal op de kaart kwam te staan en zorgde voor een goede werkgelegenheid in de regio.

Vanaf 2005 kwam de 3e generatie in het bedrijf. Eerst Mike en vervolgens Joyce.  De nieuwe generatie heeft een verfrissende blik op de verkoop van gerbera’s en nieuwe concepten.

Joyce had een plan om gerbera’s in een blik vangende verpakking aan te bieden. Maar om dit ook daadwerkelijk voor elkaar te krijgen werd Joyce eerst teruggestuurd met de vraag of dit wel wat ging opbrengen. Want de prijs van de gerbera’s stond erg onder druk en dan werden er ook nog kosten gemaakt voor een dure verpakking.

Joyce, een tikkeltje eigenwijs, zette door en verzamelde een heleboel data over de kleur, trends en vooral over de consument. Vervolgens ging Joyce terug met haar plan en presenteerde de uitslag van wat de consument zou kopen. En het plan werd gehonoreerd!

Dit was een doorbraak in de tuinbouw, want er werd eigenlijk altijd gekeken naar het produceren van een sterke, mooie gerbera voor een scherpe prijs. Maar nu werd er gekeken naar het koopgedrag van de consument. Mede hierdoor werd Joyce in 2014 uitgeroepen tot meest inspirerende tuinbouwvrouw van Nederland.

Na dit doorbrekende verhaal en de mooie nieuwe bedrijfsfilm werden Joyce en de wethouder van Pijnacker – Nootdorp, Ilona Jense, geïnterviewd door NOOVA- lid Sandra Smits. Ilona Jense is sinds april van dit jaar wethouder van Pijnacker-Nootdorp en beheert de portefeuilles ruimtelijk domein, mobiliteit, water, openbare ruimte, economie (zonder glastuinbouw), winkels, bedrijven en werk. Zo hoorden wij dat Ilona Jense en Joyce Lansbergen hetzelfde te werk gaan en wel het een en ander gemeen hebben. Zij proberen beiden niet te verzanden in werk (want het is altijd druk), maar willen de tijd nemen voor de klanten en onderzoeken wat hen beweegt. Ilona Jense in haar vrije tijd ook haar mannetje staat door wedstrijden te fluiten van een mannelijk rugby team. Joyce ook in een mannenwereld haar mannetje staat. De thema’s windenergie en duurzaamheid en ‘hoe de toekomst in’ zijn ook thema’s die beide dames bezig houdt.

De avond werd geopend door voorzitter Hanneke Bor. Er werd stil gestaan bij het onverwachts overlijden van ons NOOVA-lid Anita Schenk-Bik. Ter nagedachtenis sprak Hanneke Bor warme woorden over haar en er werd een minuut stilte gehouden.

Het officiële deel werd afgesloten met een rondleiding door het bedrijf. Maar de bloemen slapen, dus zaklampje op de mobiel aan en genieten van de prachtige bloemen. Met een glimlach op ons gezicht sluiten wij deze inspirerende avond af.

De volgende NOOVA-avond is op 13 december bij Muller & Co. In Berkel en Rodenrijs. Dit is de eindejaarsbijeenkomst gezamenlijk met VNO-NCW Oostland met als thema “Bring a friend”.