In november zochten 45 onderneemsters elkaar op bij DeRuNed in Bleiswijk. Met een gevarieerd programma werd Duurzame Consumptie over het voetlicht gebracht.

Marjolein Teunissen, programmamanager Duurzaamheid van de gemeente Lansingerland opende de avond. Op praktische wijze gaf zij aan op welke wijze de gemeente invulling geeft aan Duurzaamheid. Dit leverde een interessante discussie op. Aansluitend vertelde NOOVA lid Trix Ruigrok van DeRuNed over de milieuvriendelijke wijze waarop dit bedrijf alternatieven heeft ontwikkeld om insectenplagen in teelten tegen te gaan. Door o.a. het gebruik van knoflook en kruidnagel kunnen op een duurzame manier planten weerbaar worden gemaakt in plaats van het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen.

Tweedehandskleding is hip! Bovendien draagt het bij aan de circulaire economie. Onder het genot van een hapje en drankje was er de mogelijkheid om kleding met elkaar te ruilen. Naast zelf meegebrachte kleding door leden en introducees heeft De Paardenstal eveneens een bijdrage geleverd door tweedehandskleding te doneren. Naast blije gezichten van dames met nieuwe kledingstukken bedroeg de opbrengst van deze ludieke actie € 176,00 voor het Hospice Lansingerland. Uit handen van Trix Ruigrok wordt er een cheque overhandigd aan Jeanette Voets bestuurslid van het Hospice Lansingerland.

Met dank aan het organiserend team van Duurzaam Dichtbij: Trix Ruigrok, Larinda Bok, Anny Beckers, Anita Schenk en Bernadette Kortmann.