Lansingerland – NOOVA, het netwerk voor vrouwelijke ondernemers in Oostland, heeft het lustrumjaar afgesloten met een Doe-dag in het Westpolderhuis in Berkel en Rodenrijs, in Hospice Lansingerland in Bergschenhoek en op zorgkwekerij Pluk de dag in Pijnacker. Op alle drie de locaties werd in de tuin gewerkt.

Annette Docter

Afgelopen jaar bestond Noova 15 jaar. In september vorig jaar werd het feest gevierd en daarnaast vond een aantal bijeenkomsten plaats die in het teken stonden van het lustrumjaar.
NOOVA DOET was de afsluiting van het jubileumjaar en de dames die zich hadden aangemeld maakten er met elkaar een doe-feestje van.
De Heraut bezocht vrijdagmiddag 18 maart het Westpolderhuis Dagelijlks Leven waar zeven leden van NOOVA de handen uit de mouwen staken. Het zonnetje scheen en wat is er dan leuker om buiten in de tuin bezig te zijn. Dit onder toeziend oog van een aantal bewoners van het huis, dat aan de Gouden Uillaan 131 ligt.
Activiteitenbegeleidster Ritha Sauren had – samen met haar collega – een aantal taken voor de dames op een rijtje gezet. Zo werd er een Belevenispad aangelegd, tuinmeubels werden geschuurd en geverfd en geplant.
Het materiaal, waaronder de planten, was door een aantal sponsors ter beschikking gesteld. NOOVA bedankt daarvoor René Snels Tuinstylist, Hoveniersbedrijf Bloemenlust, De Bloeiende Kas, Perkplantenkwekerij Van der Ende en de particulieren die een gift hebben geschonken. Tuincentrum de Driesprong had flinke korting op de plantenrekken voor de belevenistuin gegeven.
Jacqueline de Goede, een van de organisatoren namens NOOVA, zei te genieten van het enthousiasme van de deelnemende leden. Ze schetste NOOVA als een ondernemersnetwerk dat net even anders is dan een reguliere ondernemersorganisatie. “De leden staan elkaar na en inspireren elkaar. Het is een fijne club!”

Heb jij een sleutelrol binnen een onderneming of ben je zelf ondernemer in de regio, dan ben je als introducee welkom om eens kennis te maken met het damesnetwerk NOOVA. Wil je NOOVA-dames leren kennen of je aanmelden als introducee? Kijk dan op www.noova.nl.