Een kleine fotoimpressie van de Sinthelpavond vind je hier
Afgelopen woensdag 13 oktober hadden wij met een behoorlijk aantal dames van Noova een Sinthelpavond in het pakhuis van Sinterklaas in Leidschendam. Onze oprichtster Esther Blom heeft daar kort één en ander verwoord over de totstandkoming van dit mooie initiatief.
Voor de goede orde stuur ik Anneke Lamb, lid van Noova en één van de projectleiders jullie wat meer informatie over deze ANBI- gecertificeerde stichting.
Ik ben al enkele jaren vrijwilliger bij Stichting Sintvoorieder1. Stichting Sintvoorieder1 wil zoveel mogelijk kinderen wonend in Nederland, die opgroeien, in zowel zichtbare als verborgen armoede, een Sinterklaas kado geven.
Sintvoorieder1 is er voor ieder kind, want alle kinderen in Nederland dienen gezien te worden en elk kind telt mee op 5 december. Naast de regio’s waar we op dit moment actief zijn, te weten Den Haag, Rotterdam, Bunschoten/Amsterdam en Arnhem, willen we in de komende jaren uitbreiden naar de regio’s: Utrecht, Holland Rijnland en Groningen. De stichting gaat nu het 12e seizoen in, en heeft de afgelopen pakjesavond (2020) ruim 12.500 kadopakketten voor kinderen tot 18 jaar uit kunnen delen aan kinderen waarvoor Sinterklaasavond niet vanzelfsprekend is. Deze kinderen worden onder andere door organisaties zoals Voedselbanken, Blijf van mijn lijf huizen, Veilig Thuis, School Maatschappelijk Werk, Reclassering en AZC’s opgegeven en de verspreiding van de kadopakketten verloopt ook weer via deze organisaties. Dit kan alleen maar tot stand met behulp van (inmiddels) meer dan 300 vrijwilligers die op diverse locaties inzetbaar zijn, soms van ’s ochtends 7.00 uur tot ’s avonds 22.30 uur. De kadopakketten bestaan uit nieuwe of zo goed als nieuwe kado’s. Hierbij kunt u denken aan speelgoed, knutselmateriaal, boeken, kalenders, puzzels, een tijdschrift, shampoo, badschuim, diffusers, armbandjes, bijouterie, happy socks, spelletjes, eau de toilet, lunchboxjes, gadgets, tijdschriften etc.
Kortom alles waar kinderen van 0 tot 18 blij mee zijn. Soms ontbreken er omverpakkingen maar die worden door een team van gepensioneerde dames heel mooi hersteld. De kadopakketten vertegenwoordigen een waarde van ongeveer € 25,00 en kunnen bestaan uit
één of meerdere kado’s, iets educatiefs en snoepgoed.Bij de kinderen die al kunnen lezen, vanaf 6 jaar wordt er een gedicht toegevoegd.
Ook het inpakpapier is natuurlijk een jaarlijks terugkerend onderwerp. Wij streven ernaar om zoveel mogelijk van hetgeen wij gedoneerd krijgen te gebruiken voor de kado’s zelf, al kopen we natuurlijk ook wel wat aan inpakmaterialen. Echter, extra inpakmateriaal is altijd prettig.
Ik vermeldde al dat wij ANBI gecertificeerd zijn. Dit in verband met de afwaardering van incourante goederen. Inmiddels zijn we van rond de 7.000 pakketten in 2018, naar in 2019 (ons 10-jarig bestaan) meer dan 10.000 gegroeid. Zoals ik boven reeds vermeldde zijn wij dit jaar weer ‘groter’ geworden, omdat de vraag ook groter wordt. Vandaar ook dat wij jaarrond met onze Stichting bezig gaan. Er wordt gestreefd naar een aantal van 15.000 kadopakketten voor 2021. Sowieso is er nu met zoveel pakketten, logistiek en de COVID-19 veel meer werk dan dat wij normaal gewend waren. Er is bijna sprake van een echt bedrijf!. Mijn vraag aan jullie is, zouden jullie iets kunnen betekenen voor Sintvoorieder1? Dat kan in de vorm van een donatie (materialen en/of geld), zoals waarvasn boven wat voorbeelden geneomd zijn maar met elke kleine donatie zijn wij al heel erg blij. Meer informatie over Sintvoorieder1 is te vinden op onze website: https://www.sintvoorieder1.nl