Woensdag 5 april bezochten ruim 330 ondernemers, ambtenaren en politici de 13e editie van de Oostlanddag. Er waren diverse workshops, meet & greets en een kennisfestival boordevol inspiratie door lokale experts. Bovenal was er meer dan voldoende gelegenheid om te netwerken. Dat is immers de kracht van de Oostlanddag! Het zonnetje, de foodtrucks en livemuziek maakten het evenement compleet. De festivaleditie van het grootste ondernemersevent in het Oostland was een groot succes!

Het thema van de Oostlanddag was ‘Hetzelfde Anders?!’. Voorzitter Simone Roodenberg: “De afgelopen jaren hebben ons met de neus op de feiten gedrukt: ondernemen is hetzelfde maar sommige zaken moeten anders. Elke ondernemer heeft eigen uitdagingen op het gebied van duurzaamheid, mobiliteit, personeel, digitalisering en marketing. Samenwerken is belangrijker dan ooit om doelen te bereiken.” Op de Oostlanddag konden ondernemers nieuwe contacten leggen en sparren met collega-ondernemers, experts en ambtenaren over bovengenoemde thema’s.

De Oostlanddag – festivaleditie

De Oostlanddag is al 13 jaar het grootste ondernemersevent in het Oostland. Het is een dag voor en door ondernemers. Ieder jaar komen ondernemers, ambtenaren en politici uit Lansingerland, Pijnacker-Nootdorp en omgeving bijeen om elkaar te ontmoeten en te werken aan de economie van deze regio. Speciaal vanwege het thema Hetzelfde Anders?! werd de Oostlanddag 2023 omgetoverd tot de Oostlanddag Festivaleditie: een informeel kennis & ontmoetingsfestival met een ondernemend tintje. Alle kennis op actuele thema’s werd verzameld op één locatie, ’t Manneke in Berkel en Rodenrijs. Simone Roodenberg: “De reacties op deze nieuwe setting waren lovend. Ik zag alleen maar blije gezichten. We gaan het nog evalueren, maar wat mij betreft is deze opzet zeker voor herhaling vatbaar.”

Heb jij ook NU al weer zin in volgend jaar?

Bekijk hier de foto’s die werden gemaakt door Izabella Ridder van Het Foto. Hieronder de video die Krijn Schuitemaker maakte van dit mooie evenement.