Bekijk hier de foto’s van de avond.

Vrijdagavond 23 maart stond de NOOVA avond in het teken van de jeugd, de avond heette dan ook: “De jeugd heeft de toekomst”.

Leden van NOOVA was gevraagd een jeugdintroducee mee te nemen en aan die oproep was flink gehoor gegeven, bijna de helft van de bezoekers was onder de 26 jaar. Van de 41 dames waren 17 jeugdintroducees. We waren deze avond te gast in een nieuw restaurant in Bergschenhoek, Josh & Juuls.

De avond bestond uit 2 onderdelen en tussendoor werden er wat hapjes gereserveerd. Het eerste onderdeel was elkaar voorstellen, hier stelde het NOOVA-lid haar jeugdintroducee voor en de introducee stelde het lid voor. Dit was voor sommige best even spannend maar alle dames brachten het er zeer goed van af. Het bleek heel waardevol om te zien hoe vaardig ook de jongeren waren in het benoemen van de kwaliteiten van de ander, maar ook met hoeveel power en lef zij dit voordroegen.

Het tweede onderdeel was het bespreken van stellingen in groepjes van 6 à 7 mensen. Niet alle groepjes kwamen aan alle stellingen toe, deze luidden als volgt:

  • Wat voor rol speelt social media?
  • Wil je alleen of in een team werken?
  • Jeugd: waar sta je over 5 jaar? NOOVA-lid: waar stond je 5 jaar geleden?

Aan het eind van de tweede ronde werd door een van de jeugdintroducees een korte samenvatting gegeven van wat er aan tafel was besproken.

Het was een enorm waardevolle avond, waarbij met name de gedrevenheid van de jeugdintroducees erg opviel. De manier waarop zij spraken over hun toekomst, hoe zij die al volledig hadden gepland bijvoorbeeld, maar ook hoe zij omgingen met social media en hun gedachten daarover, leidde tot zeer interessante discussies met de ‘oudere’ NOOVA-leden.

Al met al was het een zeer geslaagde avond met zeer leuke gesprekken tussen de jeugd en de “ouderen” en zeker voor herhaling vatbaar!

Met dank aan: Angelique Haket, Elles Goedhart en Ina Smit voor de organisatie en Monique Spek voor de foto’s. Bekijk hier de foto’s van de avond.