Hoeve de Groenzoom is het familiebedrijf van Gerard en Alice de Koning. Het is een boerderij waar koeien worden gehouden op een diervriendelijke wijze voor het vlees. De boerderij ligt in Berkel en Rodenrijs, gemeente Lansingerland. Gelegen middenin het in ontwikkeling zijnde natuurgebied “de Groenzoom” (onderdeel van de Groen-blauwe slinger) en Greenport Oostland, en midden tussen de steden Rotterdam, Zoetermeer, Den Haag en Delft.

Er worden 600 runderen gehouden. Voornamelijk van het ras Maas, Rijn, IJssel (MRIJ) gekruist met verbeterd roodbont en Belgisch Blauwe runderen. Alle runderen lopen los op stro in hokken van verschillende grootte. Totaal is er maar liefst zo’n 6000m2 aan stallen. Jaarlijks worden er 120 kalfjes geboren, alles blijft, de stieren zijn 2 jaar als ze weggaan en de koeien zijn 4 jaar. De koeien kalven 2 keer. In de zomer lopen ze buiten met de stier erbij.

Regelmatig komen gasten “eten tussen de koeien”. Letterlijk in de stal worden groepen ontvangen en krijgen zij een heerlijke maaltijd voorgeschoteld.

Berkel en Rodenrijs

010-5190338