Door het overlijden van mijn vader werd ik geconfronteerd met de afhandeling van een nalatenschap. Vragen zoals wat is er, waar is het te vinden (denk aan digitaal tijdperk), wie gaat dit afhandelen en hoe denken de andere erfgenamen hierover, passeerden de revue. Het was niet zo eenvoudig als gedacht. Toen ik hier over sprak met anderen bleek dat ook bij andere mensen de afwikkeling helemaal niet zo vlekkeloos verliep. Het kostte veel tijd en energie en de onderlinge verhouding tussen familieleden werd flink onder druk gezet (hoe goed deze relatie ook was).

Hierdoor heb ik mij gespecialiseerd in het verzorgen en coördineren van nalatenschappen, zowel op praktisch als fiscaal gebied. Ik ondersteun zowel erflaters bij leven, als erfgenamen bij een overlijden van een dierbare. Bij leven door de mensen overzicht en inzicht te geven in hun persoonlijke situatie (wat heb ik en wat wil ik (nog)regelen), bij overlijden door ondersteuning bij de afwikkeling. Het geeft mij een goed gevoel om te zien dat families ook na een overlijden nog een kop koffie of een goed glas wijn met elkaar drinken.

Herken je de problemen die kunnen ontstaan bij een afwikkeling? Wil je van te voren overzicht en inzicht hoe dit te voorkomen? Dan kom ik graag vrijblijvend langs. Met mijn oplossingsgerichte aanpak bekijken we welke hulp ik kan bieden.